Meer informatie over het gebruik van het AutoRelock™ slotsysteem

Het AutoRelock slotsysteem is een systeem welke je middels een unieke 4-cijferige pincode kunt ontgrendelen. Op dit systeem is het mogelijk om 998 verschillende pincodes te programmeren zodat meerdere gebruikers over een eigen pincode kunnen beschikken. Na dit, werkt dit systeem zonder een sleutel en kun je dus simpelweg middels alleen een unieke pincode, de wagen ontgrendelen. Je bent dus nooit meer je sleutel kwijt en wordt de medicatieveiligheid en efficiëntie bij jou op locatie, gewaarborgd en verbeterd. Ook kun je dit systeem middels een uitleeskit uitlezen. Door het uitlezen kun je bijvoorbeeld zien wanneer de medicijnwagen voor het laatst is opgeladen, valt er uit te lezen hoe laat en wanneer de medicijnwagen is ontgrendeld en nog veel meer.

Mocht je meer vragen hebben over het AutoRelock Slotsysteem, kijk dan voor meer informatie op onze website!

Klik hier om doorverwezen te worden naar alle handleidingen.

Navigeer direct naar:

Bediening AutoRelock™ slotsysteem

Stap 1

Verifieer vóórdat je aan de slag gaat met deze gebruiksaanwijzing of het bedienpaneel op de wagen identiek is aan de foto hiernaast. Kleuren kunnen afwijken, maar de lay-out van de toetsen dient overeen te komen.

Stap 2

Doe jezelf vervolgens, vóórdat je de wagen meeneemt, een plezier door de batterijspanning te controleren door op de “Battery” toets te drukken.

– Een groen ‘Proceed’-lampje betekent dat de batterijspanning in orde is

– Bij een rood knipperend ‘Error’-lampje, is het verstandig om de wagen op te laden middels het oplaadsnoer in een wandcontactdoos te bevestigen.

Handige informatie:

Als de medicijnwagen even niet wordt gebruikt omdat je bijvoorbeeld klaar bent met je ronde, plaats de medicijnwagen dan aan de stekker zodat deze wordt opgeladen. Zo voorkom je dat jij en je collega’s met een spanningsloze medicijnwagen komen te staan.

het volledig opladen van de medicijnwagen duurt ongeveer 3-6 uur. Laad de wagen daarom regelmatig op zodat je nooit wordt belemmerd in je werkzaamheden.

De medicijnwagen je een signaal geeft over wanneer je deze moet opladen? Als het ‘Error’-lampje na het intoetsen van de pincode gaat knipperen of verschijnt bij het indrukken van de battery-test, is het tijd om de medicijnwagen op te laden.

Stap 3

Vergeet niet om, na het opladen van de medicijnwagen, de stekker uit de wandcontactdoos te verwijderen en terug op te bergen aan de daarbij behorende haak achterop de medicijnwagen.

Controleer of de hoofdschakelaar achterop de medicijnwagen op AAN staat geschakeld.

Mocht het zo zijn dat deze al op AAN stond, neem dan contact op via tel: 010-2582929

Stap 4

Om de afgesloten wagen te openen geef je een geldige 4-cijferige PIN-code in. Het “PROCEED”-lampje knippert gedurende de verificatie van de code. De wagen wordt ontgrendeld en je hebt toegang tot de lades.

Het ‘Error’-lampje zal rood knipperen. Druk op de  ‘Clear’-toets om het bedienpaneel te resetten. Nu kan je opnieuw je PIN-code invoeren.

Stap 5

Om de wagen af te sluiten, sluit je eerst alle lades en druk je op de toets “CLEAR/SECURE” of duw het C-cilinderslot handmatig helemaal in.

Klik hieronder op de video voor de uitleg:

Gebruik maken van de noodsleutel

Stap 1

Verifieer jouw noodsleutel zoals op de afbeelding hieronder en controleer of de code op de sleutel overeenkomt met de code wat er bij jou op het C-cilinderslot staat.

Weet je niet wat de exacte locatie van de noodsleutel is? Neem dan contact op met de noodsleutelhouder, denk hierbij aan bijvoorbeeld je leidinggevende, manager etc.

Weet je wel wat de locatie van de noodsleutel is? Deel dit dan met ons zodat we de medicatietoegang op jullie locatie 24/7 kunnen waarborgen!

Stap 2

Bevestig de noodsleutel in het C-cilinderslot.

Stap 3

Draai de noodsleutel een kwartslag naar rechts of naar links. Het C-cilinderslot komt naar buiten. De medicijnwagen is nu ontgrendeld en klaar voor gebruik.

Stap 4

Om de medicijnwagen te vergrendelen, sluit je eerst alle lades en duw je vervolgens het C-cilinderslot handmatig naar binnen. Verwijder de noodsleutel, en leg deze weer terug op zijn vaste plek.

Stap 5

Wij raden je aan om na het gebruik van de noodsleutel een storingsmelding te maken. Dit kan je doen via onze Logimedical App via de service-knop, telefonisch 010-2582920 of via onze e-mail: storingsmelding@logimedical.nl.

Samen zorgen we ervoor dat problemen worden voorkomen en/of opgelost!

Klik hieronder op de video voor de uitleg:

Service doen we goed én samen!

Door het delen van de noodsleutelinformatie, kunnen wij van Logimedical de toegang tot de medicatie 24/7 waarborgen. Druk op de knop hiernaast voor het invullen van de noodsleutelinformatie.

Neem contact met ons op!

Wij reageren binnen 2 (werk)dagen

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.