Gebruikshandleiding PIN-code slotsysteem

Meer informatie over het gebruik van het PIN-code slotsysteem

Het PIN-code slotsysteem is een systeem welke je middels een unieke 4-cijferige pincode kunt ontgrendelen. Op dit systeem is het mogelijk om 4 verschillende pincodes te programmeren zodat meerdere gebruikers over een eigen pincode kunnen beschikken. Na dit, werkt dit systeem zonder een sleutel en kun je dus simpelweg middels alleen een unieke pincode, de wagen ontgrendelen. Je bent dus nooit meer je sleutel kwijt en wordt de medicatieveiligheid en efficiëntie bij jou op locatie, gewaarborgd en verbeterd.

Mocht je meer vragen hebben over het PIN-code slotsysteem kijk dan voor meer informatie op onze website!

Klik hier om doorverwezen te worden naar alle handleidingen.

Navigeer direct naar:

Bediening PIN-code slotsysteem

Stap 1

Verifieer vóórdat je aan de slag gaat met deze gebruiksaanwijzing of het bedienpaneel op de wagen identiek is aan de foto hiernaast. Kleuren kunnen afwijken, maar de lay-out van de toetsen dient overeen te komen.

Stap 2

Doe jezelf vervolgens, vóórdat je de wagen meeneemt, een plezier door de batterijspanning te controleren door op de “Battery” toets te drukken.

– Een groen ‘Proceed’-lampje betekent dat de batterijspanning in orde is

– Bij een rood knipperend ‘Error’-lampje, is het verstandig om:

Als de medicijnwagen over een oplaadbaar systeem beschikt, deze op te laden.

Of als de medicijnwagen op batterijen werkt deze alle 4 te vervangen voor 4 nieuwe batterijen.

Navigeer voor de complete uitleg direct naar:

Deze sticker op het batterijen compartiment laat zien dat de medicijnwagen over een oplaadbaar systeem beschikt

Als de medicijnwagen even niet wordt gebruikt omdat je bijvoorbeeld klaar bent met je ronde, plaats de medicijnwagen dan aan de stekker zodat deze wordt opgeladen. Zo voorkom je dat jij en je collega’s met een spanningsloze medicijnwagen komen te staan.

De medicijnwagen je een signaal geeft over wanneer je de batterijen moet vervangen? Als het ‘Error’-lampje na het intoetsen van de pincode gaat knipperen of verschijnt bij het indrukken van de battery-test, is het tijd om de batterijen te vervangen.

Stap 3

Indien de medicijnwagen over een oplaadbaar systeem beschikt: Vergeet dan niet om, na het opladen van de medicijnwagen, de stekker uit de wandcontactdoos te verwijderen en terug op te bergen aan de daarbijbehorende haak achter op de medicijnwagen.

Stap 4

Om de afgesloten wagen te openen geef je een geldige 4-cijferige PIN-code in. Het ‘Proceed’-lampje knippert gedurende de verificatie van de code.

Het ‘Error’-lampje zal rood knipperen. Druk op de  ‘Clear’-toets om het bedienpaneel te resetten. Nu kan je opnieuw je PIN-code invoeren.

Stap 5

Duw binnen 4 seconden de vergrendelingshendel aan de rechterkant van de wagen naar beneden om de wagen te ontgrendelen.

Indien deze niet binnen 4 seconden naar beneden is geduwd, vergrendeld de wagen zich automatisch weer.

Toets op de ‘Clear’-toets, en voer opnieuw de pincode in.

Stap 6

Om de wagen af te sluiten, sluit je eerst alle lades en duw je handmatig de vergrendelingshendel naar binnen.

Klik hieronder op de video voor de uitleg:

Gebruik van de noodsleutel

Stap 1

Voor noodgevallen is er met elke medicijnwagen een noodsleutel meegeleverd. Je kunt daarmee aan de achterkant van de wagen het PIN-code slotsysteem omzeilen.

Weet je niet wat de exacte locatie van de noodsleutel is? Neem dan contact op met met de noodsleutelhouder, denk hierbij bijvoorbeeld aan een leidinggevende, manager etc.

Weet je wel wat de locatie van de noodsleutel is? Deel dit dan met ons zodat we de medicatietoegang op jullie locatie 24/7 kunnen waarborgen!

Stap 2

Aan de achterkant van de medicijnwagen bevindt er zich in het batterijen compartiment een sleutelingang speciaal voor de noodsleutel.

Bevestig de noodsleutel.

Stap 3

Draai de noodsleutel met de klok mee naar rechts (richting het open slotje) en duw tegelijkertijd de vergrendelingshendel van de medicijnwagen naar beneden. De medicijnwagen is nu geopend en klaar voor gebruik.

Stap 4

Om de medicijnwagen af te sluiten, sluit je eerst alle lades. Vervolgens duw je de vergrendelingshendel handmatig naar binnen en draai je de noodsleutel tegen de klok in richting het dichte slotje. De wagen is nu vergrendeld.

Ben je klaar met de noodsleutel? Leg deze dan weer terug op zijn vaste plek, zo voorkom je dat je collega’s misgrijpen en patiënten/bewoners in de medicijnwagen kunnen.

Stap 5

Wij raden je aan om na het gebruik van de noodsleutel een storingsmelding te maken. Dit kan je doen via onze Logimedical App via de service-knop, telefonisch 010-2582920 of via onze e-mail: storingsmelding@logimedical.nl.

Samen zorgen we ervoor dat problemen worden voorkomen en/of opgelost!

Klik hieronder op de video voor de uitleg:

Service doen we goed én samen!

Door het delen van de noodsleutelinformatie, kunnen wij van Logimedical de toegang tot de medicatie 24/7 waarborgen. Druk op de knop hiernaast voor het invullen van de noodsleutelinformatie.

Het vervangen van de batterijen

Stap 1

Het vervangen van de batterijen is zeer eenvoudig: aan de achterkant van de wagen bevindt zich een compartiment voor vier stuks D-cel batterijen. Open het klepje van het compartiment en haal de lege batterijen er uit. Vervang deze vervolgens door 4 nieuwe.

Klik hier om de video te bekijken met de uitleg!

  • Duracell Proces Industrial
  • Varta
  • Memorex (oplaadbare batterijen)

In het batterijen compartiment zie je in het deurtje een afbeelding van hoe de batterijen gemonteerd dienen te worden. Let hierbij op dat je de + bij de + en de – bij de – monteert. (de plus en de min tekens kun je op de batterijen en in de batterijhouder vinden)

Kijk ook onze video waarop we laten zien hoe de batterijen gemonteerd dienen te worden!

Wij van Logimedical oplaadbare Memorex batterijen aanbieden? Deze batterijen kun je met onze daarbijbehorende oplader tot wel 1000 x heropladen waardoor ze jarenlang meegaan. Bent u geïnteresseerd? Kijk dan op onze webshop voor meer informatie!

Geïnteresseerd in onze oplaadbare Memorex batterijen? Klik dan hier.

Klik hieronder op de video voor de uitleg: