Bekwaam en bevoegdheid

Een zorgmedewerker die veel met medicatie uitgifte in aanraking komt, herkent de volgende woorden: Bekwaam en bevoegd. Bekwaam en bevoegd zijn twee pijlers waar veilige zorg en veilig werken op gericht zijn. Het is van groot belang dat iemand die in de zorg werkt, weet dat hij of zij op een verantwoorde manier moet omgaan met situaties die te maken hebben met medicatie logistiek en -uitgifte.

Er zijn 2 hoofdregels waar de zorgmedewerker zich aan moet houden, als het gaat om bekwaam- en bevoegdheid.

  1. Onbevoegd is onbekwaam, maar dit geldt niet in alle gevallen. Hiermee wordt bedoeld dat het niet per sé nodig is om een diploma te hebben om de bekwaamheid te kunnen aantonen. Leren kan op vele manieren. Goed om te benoemen is dat het niet in bezit zijn van een diploma het wel moeilijker maakt om bekwaamheid te kunnen aantonen, maar is niet dus noodzakelijk om bevoegd te zijn.
  2. Omgekeerd werkt het precies hetzelfde. Ben je onbekwaam, dan ben je onbevoegd. Al heb je iets geleerd, dan kan het in de praktijk voorkomen dat je deze vaardigheid toch niet goed bezit. Dit maakt dat je niet bekwaam bent, en ook onbevoegd.
Bekwaam en bevoegdheid

Wij maken jouw werk veiliger én eenvoudiger

Voor de beste kwaliteit en veiligheid in de Zorg is het belangrijk altijd overal eenvoudig te beschikken over het juiste instrument,
het juiste product of het juiste medicijn. Logimedical zorgt er voor dat alles wat jij als Zorgverlener nodig hebt, altijd binnen handbereik is.

Computer werkstations

Slotsystemen

Medicijnbeheer

Themawagens

Geregistreerde medicijnuitgifte

Ons complete, naar eigen inzicht en voorkeur te configureren productenpakket, is ontworpen om daar waar het er toe doet,
alles wat je nodig hebt overzichtelijk en gemakkelijk beschikbaar te hebben.

Ga voor de beste service!

Het komt wel eens voor dat een product van ons niet meer doet wat je er van gewend bent. Geen nood!
Over het algemeen zijn onze medewerkers in staat je snel weer met het product aan de gang te krijgen.
Soms lukt dat al via de telefoon. Soms komen we gewoon bij je langs.
In ieder geval wordt het ongemak zo snel mogelijk verholpen.

Service binnen 2 uur

De volgende dag de benodigde onderdelen in huis

Inclusief in-house support

Service aanvraag

Ga voor de beste service!

Het komt wel eens voor dat een product van ons niet meer doet wat u er van gewend bent. Geen nood!
Over het algemeen zijn onze medewerkers in staat u snel weer met het product aan de gang te krijgen.
Soms lukt dat al via de telefoon. Soms komen we gewoon bij u langs.
In ieder geval wordt het ongemak zo snel mogelijk verholpen. 

Service binnen 2 uur

De volgende dag de benodigde onderdelen in huis

Inclusief in-house support

Service aanvraag

Bekwaamheid juist beoordelen

De verantwoordelijkheid voor het beoordelen van deze bekwaamheid ligt bij de zorginstelling, maar ook bij de zorgmedewerker zelf. De zorginstelling draagt verantwoordelijkheid binnen het juist organiseren en leveren van gefundeerde zorg. Daarnaast is de zorgmedewerkers responsabel voor het eigen professionele handelen.

Bekwaam optreden

Hoe een persoon bekwaam optreed, is per individu bepaald. Bekwaamheid wordt aangeduid als: keuzes maken op basis van kennis, vaardigheid en vakkundige houding. Goed om te weten is dat het niet alleen gaat om vakkundig optreden, maar ook alle handelingen om deze keuze heen. Bijvoorbeeld gevolgen van bepaalde handelingen.

Bekwaamheid behouden

Het is noodzakelijk om bekwaamheid te blijven behouden door handelingen uit te voeren waarbij deze deskundigheid noodzakelijk is. In deze zin maakt het niet uit in welke niveau je bevind als verpleegkundige of arts. Blijf jezelf ontwikkelen en blijf je kennis inzetten in de praktijk. Concluderend gaat het hier dus niet om het niveau of de opleiding die genoten is, maar om het beoordelen, uitvoeren en behouden van je bekwaamheid.

Bekwaam en bevoegdheid

Offerte aanvragen | Bekwaam en bevoegdheid

Logimedical staat voor veiligheid en efficiëntie in de zorg. Als ervaringsdeskundige streven wij ernaar om de prestaties van zorgmedewerkers naar een hoger niveau te brengen. Dit doen wij door met vernieuwende oplossingen te komen die een positief klinisch effect met zich mee brengen.

Wil je geadviseerd worden door Logimedical? Neem dan contact met ons op! Wij komen graag bij jou langs. Ook kan je ons volgen op LinkedIn! Zo blijf je op de hoogte van onze werkzaamheden.