Logimedical: Veiligheid en efficiency in de zorg

Ziekenhuis in Turnhout test transport van stalen en medicijnen met drones

In september 2019 start Algemeen Ziekenhuis Turnhout uit België met een proef om medische stalen en medicijnen te vervoeren met drones. De drones zullen tussen de verschillende campussen vliegen. Samen met dronebedrijf Skyport gaat AZ Turnhout de toekomst tegemoet.

In de proefperiode zullen eerst verschillende stalen en weefsels getransporteerd worden. Dit vervoer zal tussen laboratoria en campussen plaatsvinden. “Door de oprichting van verschillende ziekenhuisnetwerken in Vlaanderen zullen ziekenhuizen in de toekomst steeds meer op elkaar afgestemd moeten zijn. In een latere fase sluiten we niet uit dat we ook drones gaan gebruiken voor ander transport tussen de ziekenhuiscampussen en externe partners of andere ziekenhuizen.’’ Aldus Facilitair directeur Griet Braekmans.

Voordelen van het transport zijn minder lange wachttijden wat betreft logistiek. Daarnaast geen files, geen vertragingen en patiënten die minder lang hoeven te wachten op belangrijke medicatie.

Logimedical

Logimedical zet in op medicijn distributie binnen de verschillende ziekenhuizen en zorginstellingen. Hierbij ligt de focus bij het feit dat medicatie afgesloten is voor niet volmachtigde medewerkers of patiënten. Daarnaast zet Logimedical in op de efficiëntie en eenvoudigheid bij het toedienen. Meer weten? Bekijk hier onze medicijnwagens.

Verbeterde medicijndistributie op uw afdeling? Neem contact met ons op door te bellen naar 010 – 258 2929. Volg ons ten slotte ook op Linkedin, en blijf op de hoogte van al het zorgnieuws.

Bron: Nieuwsblad.be

Bekijk onze producten

Demo inplannen

Een demonstratie bij u op locatie? Dit kan u direct online inplannen! Wij geven een presentatie over het thema dat u kiest bij onze afsprakenplanner. Na bevestiging van ons is de afspraak al rond.