Medicatiefouten

Wat zijn medicatiefouten en hoe voorkom ik ze? Logimedical geeft graag antwoordt. Medicatiefouten zijn fouten in het gehele proces tussen voorschrijven, afleveren, beheren, en geven. Je kunt als zorgverlener medicatiefouten beperken door goed het bovenstaande proces te volgen. Een hulpmiddel zijn de 5 J’s:

  1. Wordt het juiste medicijn toegedient?
  2. Is de medicatie voor de juiste patiënt?
  3. Wordt het medicijn op het juiste tijdstip toegebracht?
  4. Gebruik je de juiste toedieningswijze?
  5. Is het de juiste dosis?

Logimedical biedt ondersteuning door innovatieve producten aan te bieden die jou kunnen helpen binnen het medicatieproces om zo fouten te voorkomen. Denk aan het toedienen van medicatie door middel van een veilige Nexsys ADC medicijnwagen die precies aangeeft welke medicijn je moet hebben, en in welke la deze ligt. Maar denk ook aan de opslag van opiaten achter slot en grendel! Je vindt alles bij Logimedical.

Medicatiefouten

Opslag, beheer en medicijnronden

Medicatie fouten voorkomen begint al bij het juist beheren en opslaan van medicijnen en opiaten. Opiaten moeten bijvoorbeeld afgezonderd van andere medicijnen bewaard worden, waarbij het kastje goed op slat kan en niet zomaar kan worden meegenomen. Overige medicatie ligt veilig opgeslagen in de medicijnwagens van Logimedical. Goed om te benoemen is dat onze medicijnwagens met verschillende slotsystemen verkrijgbaar zijn. Lees er meer over op onze website!

Innovatieve producten

Onze collega’s luisteren graag naar de wens op de werkvloer. Alleen via deze weg kunnen we producten aanbieden die de zorgt ontlast in het zware werk dat zij doen! We gaan graag het gesprek met jouw instelling of ziekenhuis aan om je een op maat gemaakt plan aan te bieden. Verbeter direct de medicatie veiligheid in jouw omgeving. Soms kan dit zelfs al met kleine aanpassingen. Vraag vrijblijvend meer informatie aan of doe alvast de gratis medicatieveiligheidstest.

Medicatiefouten

Wij maken uw werk veiliger én eenvoudiger

Voor de beste kwaliteit en veiligheid in de Zorg is het belangrijk altijd overal eenvoudig te beschikken over het juiste instrument,
het juiste product of het juiste medicijn. Logimedical zorgt er voor dat alles wat jij als Zorgverlener nodig hebt, altijd binnen handbereik is.

Computer werkstations

Slotsystemen

Medicijnbeheer

Themawagens

Geregistreerde medicijnuitgifte

Ons complete, naar eigen inzicht en voorkeur te configureren productenpakket, is ontworpen om daar waar het er toe doet,
alles wat je nodig hebt overzichtelijk en gemakkelijk beschikbaar te hebben.

Medicatieveiligheid: Doe de test!

Hoe ver is jouw organisatie op het gebied van medicatieveiligheid?
Doe nu online de gratis medicatieveiligheidstest!
Tijdens de test ontvang je tips en tricks die je direct kan toepassen op de werkvloer.

Vragen? Neem contact met ons op. Wij helpen je graag.

Start de test

Ga voor de beste service!

Het komt wel eens voor dat een product van ons niet meer doet wat u er van gewend bent. Geen nood!
Over het algemeen zijn onze medewerkers in staat u snel weer met het product aan de gang te krijgen.
Soms lukt dat al via de telefoon. Soms komen we gewoon bij u langs.
In ieder geval wordt het ongemak zo snel mogelijk verholpen. 

Service binnen 2 uur

De volgende dag de benodigde onderdelen in huis

Inclusief in-house support

Service aanvraag

Vrijblijvend meer informatie aanvragen

Wil je graag meer weten over de mogelijkheden bij Logimedical? Laat jouw vraag achter via het onderstaande formulier. Dit kan gaan over medicatiefouten, privacy rondom medicatie (Baxter) of ons huidige assortiment aan medicijnwagens als de COW Computer of de Nexsys ADC. We komen graag snel met je in contact! Bekijk ook eens via LinkedIn aan wie we al onze producten geleverd hebben.