Medicijnwagens

Het gebruik van innovatieve medicijnwagens ondersteunt de zorgverleners in het dagelijks werk binnen de zorginstelling. Logimedical vertelt je graag iets meer over de werking, het doel en de belangrijke componenten van de medicijnwagens.

Een hoge werkdruk

In de tijd van nu zien we steeds meer om ons heen dat de werkdruk in de zorg ontzettend hoog is. Dit houdt in dat er steeds minder tijd is voor de patiënt. Ook resulteert dit in toenemende stress op de werkvloer. Alle verplichte handelingen rondom het toedienen van medicatie moet bijvoorbeeld in minder beschikbare tijd. Juist bij deze handelingen is veiligheid en waakzaamheid noodzakelijk. Het maken van medicijnfouten kan grote gevolgen hebben.

Iedereen maakt fouten; dit is menselijk.  Toch kan een fout in bepaalde situaties flinke consequenties hebben. Logimedical streeft er dan ook naar om de aandacht rondom medicatieveiligheid niet te laten verslappen, zonder hierbij de praktijk uit het oog te verliezen.

Verschillende typen wagens

Binnen de zorgsector onderscheiden we verschillende karren. Ieder ondersteunen bij verschillende doelen binnen bijvoorbeeld afdelingen in het ziekenhuis. Denk aan medicijnwagens (en -uitgifte), themawagens en computer werkstations. Logimedical licht de bovenstaande 3 typen voor je uit.

De medicijnwagen

De medicijnwagens kunnen we onderscheiden in 2 typen. Medicijnbeheer en Geregistreerde medicijn uitgifte.

Medicijnbeheer focust zich vooral op het veilig opbergen en transporteren van medicatie als opiaten. Deze opiaten moeten opgeborgen worden in een beveiligde omgeving die middels een slotsysteem bewaakt wordt. Patiënten en niet bevoegd personeel krijgen zo geen toegang tot de voorraad. Denk hierbij aan producten als een Avalo PCL wagen, een medische koelkast of een opiatenkluis.

Dankzij het gebruik van wagens die geregistreerde medicijn uitgifte mogelijk maken, zorg je er als zorginstelling voor dat medicatiestromen optimaal worden benut. Dit houdt alle informatie over medicijnen die zich binnen de wagen bevinden makkelijk uit te lezen, aan te vullen of uit te wisselen is.

De Nexsys ADC ™ Automated dispensing cabinet is het perfecte voorbeeld van innovativiteit binnen de zorgsector. De wagen met uitgiftesysteem is ontzettend flexibel en makkelijk uitbreidbaar als het gaat om verspreiding en uitgifte van medicatie en opiaten. Medicatieveiligheid staat binnen de Nexsys ADC ™ medicijnwagen voorop. Dit is ook te merken aan de wijze waarop de onduidelijkheden rondom medicatiedosering wordt weggehaald en verantwoording moet worden afgelegd bij het gebruik van de wagen.

Themawagens

Duurzame, naar eigen wens in te delen wagens die geschikt zijn voor verschillende handelingen binnen ziekenhuizen, verpleeghuizen, thuiszorg en andere instellingen. Themawagens komen in verschillende soorten en maten en bieden daarbij handige opslagmogelijkheden, opties voor beveiliging van de inhoud en praktische accessoires. Logimedical geeft je wat voorbeelden van de beschikbare themawagens.

De anesthesiewagen en sedatiewagens zijn zo configureerbaar dat deze alle items op de juiste manier kan ordenen zodat de wagens passend zijn voor iedere situatie waarin anesthesie of sedatie nodig is. Denk aan mogelijkheden als verwijderbare laden maar ook een simpel verdelingssysteem.

De Logimedical reanimatiewagen (crash wagen) bevat een afbreekbaar slot dat aangeeft of de kar nog volledig is gevuld met alle producten die nodig zijn bij een noodgeval. De uiterst wendbare wagen bevat verschillende optimalisatiemogelijkheden om de prestaties bij noodgevallen te verbeteren. Elke seconde telt, dus moet apparatuur direct bij de hand zijn in deze situaties.

Tot slot bevat de verbandwagen net als de andere themawagens veel mogelijkheden om deze naar eigen wens in te vullen. Het werkoppervlak is uitbreidbaar door een uitschuifbare werkruimte! Meer weten over de bovenstaande themawagens? Download vrijblijvend de brochure.

Computer werkstations

Een van de meest wendbare werkstations voor binnen de zorg is de COW Computer, ook wel: computer werkstation. Een verrijdbare digitale werkplek die gebruikt kan worden op alle afdelingen. Daarnaast kunnen de COW Computers dankzij het Cloud gebaseerde N-Sight™ Fleet Management systeem op afstand worden beheert. Onderaan de streep zorgt N-Sight™ voor verbeterde inzet van hardware, optimaliseert prestaties & waarde en helpt tot slot problemen te voorkomen. Dit allemaal vóórdat de gebruiker daar problemen aan ondervindt.

Een vraag stellen

Wil je meer weten over medicijnwagens of medicatieveiligheid? Onze collega's staat voor je klaar. Stel direct jouw vraag via het onderstaande contactformulier!