PostNL wil bijdragen aan personeelstekorten in de zorg

PostNL wil als logistieke factor dienen binnen de zorgsector. Het bedrijf wil bijdragen aan de bezorging van medische apparatuur, medicijnen en tests. Ook wil het bezorgen gaan opleiden om medische apparatuur thuis te bezorgen en startklaar te maken.

 

Huub Zijlstra, manager Health bij PostNL,  zegt het volgende: “Je kunt je afvragen of taken die de relatief dure verzorger nu uitvoert, niet beter bij de bezorger passen. Ook geeft PostNL aan dat het wil bereiken dat patiënten meer overzicht hebben en de regie in eigen handen kunnen nemen.

De visie van PostNL geeft aan dat patiënten in de komende 10 a 20 jaar, dankzij technologische ontwikkelingen, bepaalde verrichtingen thuis kunnen uitvoeren. Denk aan het afnemen van een bloedmonster of het moeten opsturen van de ontlasting. Dit gebeurt al voor bijvoorbeeld darmkankeronderzoek. Hierbij speelt PostNL een grote rol als logistieke factor. Door het gemakkelijker maken van het vervoer scheelt het veel tijd in de zorgsector, maar ook voor de patiënten zelf.

Zijlstra geeft aan dat hij de apotheek zoals wij die nu zien, ziet verdwijnen. Het zal een andere rol gaan vervullen. ‘’In de toekomst zal een huisarts het recpert naar een adres sturen. Hierbij kan de patiënt aangeven of hij of zij de medicatie thuis wil laten bezorgen. De apotheker zal in dit proces online of telefonisch zijn advies uitbrengen.’’

Technische ontwikkelingen in de zorg spelen de komende jaren een grote rol. Zowel voor ziekenhuizen als voor andere zorginstanties. Net als PostNL wil Logimedical bijdragen aan het feit dat het personeel meer tijd moet hebben voor de patiënten, in plaats van onnodige logistieke of administratieve processen. Logimedical komt graag bij u op locatie om te kijken hoe wij op het gebied van medicatieveiligheid- en opslag werk voor u uit handen kunnen nemen. Maak een vrijblijvende afspraak met een van onze collega’s! Klik hier.

Hoe is het met de medicatieveiligheid op jouw afdeling? Doe de gratis test!

 

Bron: Trouw, ICT & Health, NRC.