Welke medicatiehulpmiddelen kan ik gebruiken?

Als ziekenhuis of verpleeghuis wil je op de meest veilige en verantwoorde manier medicijnen toedienen, delen en opslaan. Logimedical neemt je graag mee in enkele mogelijkheden op het gebied van deze hulpmiddelen!

pillenvergruizer

Elektrische pillenvergruizer

De elektrische pillenvergruizer is een fijn hulpmiddel op iedere afdeling. Het met de hand vermalen van medicijnen kost veel tijd, moeite en is vaak niet eens veilig! Wist je dat het vermalen van medicijnen soms 21kg druk kost? Dat is veel meer dan de arbeidsinspectie toelaat. Het kan in sommige gevallen lijden tot klachten of kruisbesmetting! Bekijk de elektrische First Crush hier:

https://logimedical.nl/product/elektrische-pillenvergruizer/

Opstelplaats


Parkeersticker medicijnwagen

Een parkeersticker? Ja! Stel een vaste plaats in waar de medicijnwagens opgesteld worden. Op deze manier staan de wagens niet in de weg, en weet iedereen duidelijk waar hij of zij de wagen kan vinden. Dit scheelt tijd. Ook weet de omgeving dat op deze plek geen andere karren of bedden neergezet mogen worden. Bekijk de parkeersticker hier:

https://logimedical.nl/product/parkeerstikker/

Medicatieveiligheidsscan

Medicatieveiligheidsscan

Twijfel je toch nog over de medicatieveiligheid op jouw afdeling? Wij komen je graag helpen! Door de Logimedical medicatieveiligheidsscan kunnen wij jou helpen om een beter inzicht in de processen te krijgen. Waar gaat het goed, en waar gaat het fout?
Vind hier meer informatie over de medicatieveiligheidsscan:

https://logimedical.nl/product/medicatieveiligheidsscan/

Opiatenkluis

 Opiatenkluis

Om het (juist) opslaan van opiaten volgens de regelgeving te verbeteren, kun je gebruik maken van speciale opiatenkluizen. Denk bijvoorbeeld aan een kluis met 2 deuren en 2 sloten. Bij deze kluis zijn 2 verschillende sleutels nodig om het open te maken. De kluis kan vervolgens gemonteerd worden op een muur of onder een balie. Zo weet je altijd dat opiaten op de afdeling veilig opgeborgen zijn!  Bekijk de opiatenkluizen hier:

https://logimedical.nl/product/opiaten-kluis-2-deuren-2-sloten-0023704/