Laurens, Elise Zevenbergen

“Laurens De Hofstee / Naber is begin december 2014 gestart met het gebruik van medicatiewagens. De eerste vier verdiepingen maken daar momenteel naar volle tevredenheid gebruik van, de overige verdiepingen en De Naber zullen eind januari 2015 voorzien worden. Tot op heden zijn onze zorgmedewerkers erg te spreken over het gemak van de wagens, alle benodigde medicatie zit overzichtelijk bij elkaar. De mediciatieveiligheid is op deze manier gewaarborgd”.

“De reden van de overstap was het aantal fouten en de ‘vergeten medicatie te delen’-meldingen. Ik heb, binnen Laurens de opdracht gekregen de medicijndistributie eens goed onder de loep te nemen om een verbetering te realiseren. Door deze opdracht ben ik in contact gekomen met een adviseur van Logimedical, Stephan Slingerland. Samen met hem heb ik de huidige situatie weten te realiseren”.

“Laurens maakt gebruik van het zgn. baxtersysteem met daarbij eventuele ‘niet verpakte’-medicijnen. Beiden waren, door het delen vanuit een vaste kast, gescheiden van elkaar per klant. De afstand van de medicatie tot de klant was daardoor ook te groot. Hierdoor kwam het regelmatig voor dat medewerkers zich vergisten”.

“De medicatiewagens zijn zo ingedeeld dat het baxtersysteem en de los verpakte medicatie, patientgebonden bij elkaar, heel overzichtelijk in een lade zitten”.

“Sinds eind januari 2015 hadden wij alle wagens ‘in huis’, zodat alle medewerkers het gemak er van ervaren en volop van de voordelen kunnen profiteren”.

Aan het eind van 2015 heeft Laurens de bereikte resultaten geëvalueerd en een afname van 70% minder medicatie gerelateerde MIC-meldingen geconcludeerd..!

Neem contact met ons op!

Wij reageren binnen 2 (werk)dagen

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.