Slotsystemen voor medicijnwagens & opiatenkluizen.

Om de veiligheid van de patiënt en zorgverlener te waarborgen, biedt Logimedical verschillende soorten slotsystemen aan die geïntegreerd kunnen worden op de verschillende medicijnwagens. Wil je eens meer informatie opdoen over medicatieveiligheid in zijn algemeenheid? Op onze website vind je alles wat je moet weten over opslag, transport, toediending en registratie. Lees nu meer.

Hoe weet je nu welk slot bij welke behoeften past? Klik op de button om al onze slotsystemen te bekijken.
Of bekijk direct de meest gestelde vragen over de sloten.

Bekijk ook onze speciale opiatenkluizen! Deze kunnen gemakkelijk in de medicijnwagen verwerkt worden.
Lees hieronder meer informatie over dit product.

Type slotsystemen.

AutoRelock®

Dit slot, te openen middels 998 vrij te programmeren individuele PIN-codes, sluit zich automatisch na een,
eveneens vrij te programmeren tijdsinterval. Nooit meer te vergeten de wagen af te sluiten. Een fijn slot op de kar!

PIN-Code

Dit slot, te openen middels 4 vrij te programmeren individuele PIN-codes en
handmatige hersluiting zorgt ervoor dat je niet steeds op zoek moet naar de sleutel.

Cilinder

Een oerdegelijk cilinderslot met twee unieke sleutels. Zonder sleutel geen toegang.
Hersluitbaar zonder sleutel, door de cilinder naar binnen te duwen

‘Break-Away’ slotsysteem

Perfect bij noodsituaties, waarbij de zekerheid dat alle benodigde materialen aanwezig zijn belangrijk is.
Een simpele druk op de hendel geeft toegang tot de inhoud van de wagen en breekt het zegel.
Een verbroken zegel geeft aan dat de wagen gebruikt is.

Opiatenkluis contactloos

Dankzij het contactloze slotsysteem heb je geen sleutel meer nodig.
Gemakkelijk te openen met gepersonaliseerde en geautoriseerde tags.

Opiatenkluis PIN-code

Dit slot, te openen middels vrij te programmeren individuele PIN-codes en handmatige hersluiting,
zorgt er voor dat je niet steeds op zoek moet naar de sleutel.

FAQ

Bekijk de veelgestelde vragen om meer te weten te komen over onze slotsystemen.

Jazeker! Het AutoRelock® slotsysteem op de medicijnwagens registreren en onthouden tot de laatste 999 inlog-momenten. Het oudste evenement wordt daarna overschreven. Dit betekent in de praktijk dat er op ieder moment bekeken kan worden wie op welk moment de wagen geopend of gesloten heeft. Op deze manier waarborg je de medicatieveiligheid door tegen te gaan dat onbevoegd personeel medicatie gaat delen.

In noodsituaties is het van belang dat emergency wagens compleet zijn, met alle onderdelen op de juiste voorgeschreven plaats. Dankzij het Break-Away zegel is in één oogopslag zichtbaar of de wagen klaar is voor gebruik.

Dankzij de slotsystemen die op de medicijnwagens van Logimedical zijn geïnstalleerd kan alleen bevoegd personeel bij de medicijnen in de kar komen. Kies bijvoorbeeld voor een PIN-code of AutoRelock® slot. Deze zijn alleen te openen met de door jouw gekozen 4-cijferige code. Bekijk hier alle slotsystemen.

Het PIN-code en AutoRelock® slotsysteem zijn zonder sleutels te openen en te herspuiten. U kiest een code waarmee hij wordt geopend. Goed om te weten is dat het AutoRelock® slotsysteem de wagen automatisch weer afsluit, zo vergeet u nooit de wagen op slot te doen.

Soms komt het voor dat medicijnwagens niet goed of helemaal niet worden afgesloten. Het AutoRelock® slotsysteem zorgt ervoor dat de wagen zichzelf afsluit na een bepaalde, door uzelf in te stellen, tijd. Zo voorkomt u ongewenste situaties.

Opslag van medicatie en opiaten is erg belangrijk binnen medicatieveiligheid! De opslag van deze medicijnen kan op verschillende plekken in de instelling. Hulpmiddelen als opiatenkluizen, medicijnkasten, medicatie koelsystemen en medicijnkarren met slotsystemen bieden uitkomt. Meer weten over opslag van medicatie? Neem eens contact op of bekijk de webshop voor onze producten.

Medicatieveiligheid kan verbeterd worden door verschillende aspecten aan te pakken. Hoe wordt omgegaan met medicatiefouten, inschattingsvermogen maar ook het opslaan en in beheer houden van medicatie. Een passend slotsysteem op een medicijnwagen of -kast kan bijdragen aan het verbeteren van de efficiëntie en betrouwbaarheid in de werkzaamheden.

Door met elkaar te blijven communiceren kun je snel fouten rondom medicijnen voorkomen. Wil je toch passend advies? Logimedical komt graag bij je op de afdeling langs om te kijken naar alle communicatiestromen en manieren waarop wordt omgegaan met beheer en uitdelen van medicatie. Neem vrijblijvend contact met ons op.

Medicatieveiligheid bij Logimedical.

Bij medicatieveiligheid draait het voornamelijk om de keuze voor het juiste slotsysteem passend op het beoogde dagelijks gebruik binnen jouw organisatie. Onze wagens worden door vergelijkbare organisaties als de uwe geroemd om de verschillende betrouwbare en efficiënte slotsystemen.

Het meest innovatief is de volledig automatisch hersluitbare oplossing. Elke oplossing is uit te breiden met een tweede beveiliging zoals ID-kaart, barcode en/of contactloos. Samen gaan we voor een veilige en efficiënte zorgomgeving voor iedereen.

Vraag je je af welke medicijnwagens en slotsystemen passen bij jouw werkomgeving? Wij geven graag advies over een medicatiekar met slot.

Bekijk ook eens onze andere pagina’s die meer vertellen over onze slotsystemen:

Meer informatie aanvragen

Interesse in één van onze handige slotsystemen? Geef een verzoek vandaag nog aan ons door!

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
MM slash DD slash JJJJ
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.